Ανακοίνωση - Διευκρίνιση για τη Δράση “Επιταγή εισόδου για νέους ηλικίας από 25 έως 29 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας”

Δευτέρα, 11 Αυγούστου 2014
ΤΟΣΟ ΟΙ ΠΑΡΟΧΟΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΙ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΗΣΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΜΕ ΑΔΑ : 6ΧΗΖΛ-ΒΑΚ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ.
Επεξήγηση/Διευκρίνιση σχετική με το κριτήριο μοριοδότησης που αφορά το συνολικό εισόδημα οικονομικού έτους 2014
Επισημαίνουμε ότι στο κεφάλαιο 2.3. της πρόσκλησης (Κριτήρια επιλογής-Μοριοδότηση) το κριτήριο με α/α 2 του Πίνακα 2 αφορά το συνολικό ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα οικονομικού έτους 2014 όπως αυτό αποτυπώνεται στον πινάκα Γ2 της Πράξης Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου (εκκαθαριστικό σημείωμα).
[Ως ατομικό εισόδημα, νοείται το εισόδημα του υπόχρεου σε περίπτωση που υποβάλλει μόνος του φορολογική δήλωση (π.χ. άγαμος, μονογονέας, διαζευγμένος). Ως οικογενειακό εισόδημα, νοείται το εισόδημα του υπόχρεου, της συζύγου και των εξαρτώμενων μελών του].
Ομοίως η αναφορά στο κεφ. 2.4 της πρόσκλησης (Διαδικασία επιλογής των ωφελουμένων – Κατάρτιση Μητρώου Ωφελουμένων), παράγραφος Β, σελ.25, «….Αν και πάλι παρουσιάζεται ισοβαθμία, προηγείται ο υποψήφιος, που έχει το μικρότερο ποσό φορολογητέου εισοδήματος..» αναφέρεται στο 2οκριτήριο του Πίνακα 2 του κεφ. 2.3, απ’ όπου προκύπτει σαφώς ότι δηλώνεται το συνολικό ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα.
Συμπληρωματικά αναφέρουμε, ότι σχετικά με τους  αιτούντες που δεν έχουν οι ίδιοι υποχρέωση υποβολής δήλωσης (π.χ. πρόσωπα τα οποία δηλώνονται στη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος ως προστατευόμενα μέλη) δηλώνεται το συνολικό οικογενειακό εισόδημα  της πατρικής οικογένειας.
Τέλος, σχετικά με τον υπολογισμό των μορίων, αναφέρουμε ενδεικτικά τα ακόλουθα παραδείγματα:
Αιτών με συνολικό εισόδημα 7.000 Ευρώ μοριοδοτείται με [30-(7.000/800)]=21,25 Μόρια
Αιτών με συνολικό εισόδημα 15.000 Ευρώ μοριοδοτείται με (18.000-15.000)/400=7,5 Μόρια
Κ.Ε.Α.Α.Π. Α.Ε.
Λ. Ιωαννίνων 210
τηλ: 2682028156
E-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.